Klanten Zoeken/ selecteren

Top  Previous  Next

Zoals in elke tabel kan in de klantentabel op de verschillende tab's gezocht worden. Standaard is de klantentabel op naam gesorteerd. In de tabel kunnen dus direct de eerste letters van de naam ingetoetst worden. Per letter wordt de gewenste klant dan opgezocht. Via de tab Op Code, Op PasNr en Op Nummer kan direct via de tabel op de betreffende tab gezocht worden.

 

31tabel

Figuur: Klanten tabel

 

Indien er op andere velden gezocht moet worden buiten de standaard tab's, dan gebruiken we de Zoek knop onderin de Tabel. Via deze knop komen we in het klanten zoekscherm waar we op alle mogelijke velden kunnen zoeken. We geven in wat we zoeken en vervolgens kiezen we de knop Begin Zoeken. Per veld kan via de knop ZoekType of de knop voor het veld op alle denkbare manieren per veld gezocht worden!

 

31qbe

Figuur: Klanten zoekscherm

 

Hieronder een voorbeeld van het Zoektype scherm. Per veld kunnen alle denkbare zoekcriteria ingevoerd worden.

 

31qbe3

Figuur: Zoektype per veld

 

Nadat we ingevoerd hebben wat we zoeken kiezen we met <Enter> of met de knop Begin Zoeken. Vervolgens hebben we nog een keuze wat we willen via onderstaande scherm

 

31qbe2

 

Kies normaal gewoon <Enter> (Select). Een andere handige optie gaat via de knop Edit. Via deze knop kunnen alle geselecteerd klanten achter elkaar bekeken/ gewijzigd worden. Na de keuze van het selecteren komen we terug in de tabel welke gevuld is met het zoekresultaat.

 

31qbetabel

Figuur: Tabel met geselecteerde (gevonden) klanten

 

Via de knoppen onderin de tabel hebben we nog de volgende opties:

Bewaar, bewaar de selectie om later weer opnieuw te gebruiken om b.v. een mailing te maken, of een TOP 100, of een export naar Excell!
Laad, laad een opgeslagen selectie om daar weer wat mee te doen
Niet geselecteerd, laat alle klanten weer zien dus niet alleen de geselecteerde.

 

Via het Rapporten menu in de klantentabel kunt u een rapport uitprinten van de (geselecteerde) klanten.

 

31rapport